U Vrbovcu je od 24. do 26. kolovoza održana 38. kulinarska manifestacija„Kaj su jeli naši stari”. Podružnica SUH-a Vrbovec se, kao i ranijih godina, uključila u pripremu variva od kaše i starinskog kolača za natjecanje. Žiri, u kojem je bio i poznati kuhar Tomislav Špiček, ove je godine dodijelio tri nagrade za varivo i jednu za starinski kolač. SUH-ovci ovoga puta nisu dobili ni jednu nagradu, no to ne znači da sudjelovanje na manifestaciji nije bilo uspješno.
Vrbovečki su umirovljenici bili uspješni u pečenju kolača i pripremi jela za podjelu, u što je bilo uključeno 106 članova, od čega je 94 peklo kolače u čak 143 kalupa. U ponudi su bili sitni kolači, pere, bučnice, štrukli od sira i jabuka, dizani kolač od oraha, maka i ružička te kiflice i pite. Prodani su svi kolači, a prihod će se koristiti za izlet za sve sudionike. Za podjelu su članice pripremile varivo od krumpira, gulaš, presiljeno zelje, grah sa špekom, ciganski gulaš i varivo od mahuna.
Sudjelovanje je, tako, bilo više nego uspješno, a pogotovo zato što je, u odnosu na prošlu godinu, više članova sudjelovalo u manifestaciji što je i bio glavni cilj podružnice. Osim toga, preneseno je znanje o delicijama naših starih, zahvaljujući re- izdanju knjižice SUH-a s receptima iz 1985., koje su dobili svi kupci kolača u iznosu većem od 50 kuna.
Zlatko Hržić