U svibnju 2019. već prvi utorak u mjesecu, nakon redovitog sastanka, održana je tribina tajnika HUZP-a Tomislava Lončara za edukaciju članova o potrošačkim pravima. Projekt EU-a, radionice bubnjanja, potaknule su još zainteresiranih članova na uključivanje. Na manifestaciji „Pravo doba” koja se održavala na Zagrebačkom Velesajmu, članice podružnice Studentski grad predstavile su se plesovima, kako društvenim, tako i linijskim, a na štandu Povjereništva SUH-a Grada Zagreba moglo se vidjeti pregled djelovanja podružnice, kako kroz kreativne radove, tako i projekcijom.
Na izlet se u svibnju išlo u Pakrac gdje se posjetio Gradski muzej i Muzej vojne i ratne povijesti s svojim bogatim zbirkama, dok se imalo šta čuti o pravljenju piva „Grof” i „Grofica” u Pivovari „Slavonika”, koje se tamo moglo i kušati. Potom se vrijeme provelo u Planinarskom domu Omanovac na obroncima Psunja. Obzirom da se u obližnjem gradu Lipiku taj dan održavao Sajam cvijeća, nije se moglo zaobići njegovo obilaženje, gdje se moglo vidjeti niz zanimljivih kreacija od cvijeća te rasplesati uz tamburaše.
Članice su sudjelovale i na Festivalu redovnog tjelesnog vježbanja gdje su pokazale linijski ples koji vježbaju jednom tjedno, a koji je prisutnima bio vrlo zanimljiv, tako da su se mnogi zanimali kako se mogu uključiti.
Krajem mjeseca, iako vrijeme nije bilo obećavajuće, dvadesetak članova sudjelovalo je na Jarunskim susretima, gdje su osvojene medalje u preciznosti i visećoj kuglani. Međutim, medalje su manje bitne, najbitnije je bilo ugodno druženje u prirodi.
Tajlandska masaža je dobrodošla mnogima, tako da se i ona nastavila jednom mjesečno održavati, kao i redovito mjerenje tlaka i razine šećera u krvi. Putem Poljske firme Benefit Systems d.o.o. omogućilo se članovima korištenje, testne kartice kojom mogu jednom dnevno besplatno koristiti sportske objekte na području RH do kraja lipnja.
Zbog europskih izbora nije se mogla odraditi multikultu- ralna večer s mladim volonterima iz raznih zemalja Europe, pa se to učinilo 4. 6. 2019. gdje su isti predstavili sebe, svoju zemlju, kulturu, običaje i naravno kuhinju. Svako je nešto napravio ili donio iz zemlje iz koje dolazi, a članice ove podružnice su isto tako napravile domaći meni od sira i vrhnja, mladog luka i špeka, do kolača i nezaobilazne Jadrankine Rapske torte koja je nestala u trenu.
Snježana Živčić